⭐⭐⭐Review by ZwareMetalen

Ik ga behoorlijk buiten mijn comfortzone met deze release van Metalwings. De uit Bulgarije afkomstige band voorziet de luisteraar van symfonische gothic metal. Eerlijkheidshalve gebiedt het me te zeggen dat dit een genre is waar ik sinds het horen van de Ice Queen-single van Within Temptation al hard van weg loop (als de jonge muzieksnob die ik was). Ik heb echter goede dingen gehoord over deze band en aangezien het schijfje inmiddels toch al een poosje op de redactie is blijven liggen, kies ik ervoor om met een open blik te luisteren naar het debuutalbum van Stela Atanasova en haar heren, getiteld For All Beyond. Het bleek een meervoudige zit te worden, maar één die niet als onprettig werd ervaren.

Vooralsnog brengt Metalwings dit debuut uit in eigen beheer, maar het zal een kwestie van tijd zijn voordat deze band wordt opgepakt door een serieus label. Uitstekende musici met een oor voor het schrijven van pakkende songs. Als zelfs iemand als ik deze release meerdere malen kan afspelen, dan is het voor de vele genreliefhebbers slechts een verstopte topplaat, die nog ontdekt moet worden. Behoor jij daar toe, dan tel je waarschijnlijk nog zo’n vijftien punten bovenop de onderstaande score.

Follow the full review

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s