Musika.be – CD Review 80/100

‘Fallen Angel In The Hell’ is het vijf tracks tellend debuut van Metalwings, een Bulgaarse band die een mix brengt van klassieke elementen en melodic metal die we kunnen onderbrengen in het vakje “symphonic power metal met female operatic vocals”. Een hele mond vol maar die dekt best wel de lading. De band werd in 2010 opgestart door vocaliste Stela Atanasova en kende al vrij vlug successen in eigen land, alwaar de band een graag geziene gast is op tal van festivals. Een video voor ‘Crying In The Sun’ zag het levenslicht in 2015 en werd door duizenden bekeken op het wereldwijde web. En in 2016 werd deze ep, die nu pas MUSIKA bereikt, op de markt gebracht. Je krijgt mooi opgebouwde nummers waar elementen uit klassieke muziek, power metal en folk worden samengebracht tot een geheel met in de spotlight op de kristalheldere mooie stem van Stela. Dit betekent echter niet dat andere instrumenten hun deel niet opeisen. Zo komen melodieuze gitaarsolo’s aan bod, hoor je op tijd en stond een fluit in de sound doorklinken, krijgt ook piano nu en dan zijn plaatsje in de zon en mag ook een elektrische viola zijn aandeel in de spotlight opeisen. Het zorgt in ieder geval voor een mooie totaalsound die rond de, vrij breekbaar klinkende, vocalen van Stela wordt opgebouwd. Liefhebbers van symphonic melodic metal zullen dit best kunnen smaken, “die hard” fanaten van extreme metal, death metal en / of black metal lopen hier best in een heel wijde boog omheen. We willen ook nog meegeven dat eind maart een eerste full-album, ‘For All Beyond’, zou worden uitgebracht. Wij beschouwen deze vijf tracks tellende ep alvast als een mooi visitekaartje van Metalwings die best wel naar meer smaakt, al mag het toch iets krachtiger klinken.

Read the full review

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s