⚡⚡Интервю със Стела Атанасова за DonMicrofon⚡⚡

Интервю със Стела Атанасова за DonMicrofon, с Евелина Илчева!

Красива, вдъхновяваща, пленителна, епична. Музиката на група Metalwings и нейният лидер и фронтдама Стела Атанасова. Чувствен и нежен глас, електрическа виола, симфоничен метъл, позитивни текстове, клипове с действие, развиващо се в красива местност някъде в България. Във видеото към Monster In The Mirror, първата песен от новия албум  A whole new land това се случва в резиденцията Евксиноград.

  • Издавате нов албум. Разкажи повече за музиката в A Whole New Land

Това е едно епично пътуване между класиката и метъл музиката. Исках в този албум да обърна малко наопаки стереотипите и да създадем албум, в който да преобладава класическата насоченост, но подплатена с тежки китари и барабани. Обикновено от това, което се създава в последните години в нашия стил музика, много групи се наричат симфоник метъл, като просто добавят един трак пиано в песните си, но за да се наречеш симфоничен метъл, трябва доста повече да се потрудиш. Аз исках да покажем на света красотата на този стил, който много хора вече приемат за остарял и изчерпан, а всъщност е точно обратното. Стилът е необятен и именно възможността да съчетаеш класика с метъл, го прави толкова интерес и интригуващ. Моята идея, която успяхме да реализираме в този албум е да имаш усещането, че слушаш класическо произведение, но подплатено със средствата и похватите на тежкия метъл. Във всяка една песен има различна история, която разказва за обратите в живота, за предателствата, за загубите и победите. Не бих могла да си представя по-добър начин да разкажеш за живота и света, в който живеем, от това да създадеш един великолепен албум, който да остане години занапред в мислите и сърцата на хората.

  • Как се справихте със записите в условията на пандемия и неизвестност?

Пандемията не ни спря нито за миг да спрем да работим върху албума. Всъщност започнахме работа върху него през зимата на 2019 до есента на 2020, когато всъщност влязохме в студио, за да го запишем. По време на пандемията заснехме и видеото към песента ‘Monster in the Mirror’. Ние, артистите, не трябва да се пречупваме и поддаваме на каквито и да било страхове. Не трябва да се крием и изолираме, защото това ще ни погуби, като личности и артисти. Ние трябва да даваме кураж и воля за живот на хората. Затова пандемията по никакъв начин не ни попречи да осъществим целите си и да го направим по най-добрия начин. Ние не обичаме да с оплакваме и да занимаваме феновете си с проблемите си. Всички имат проблеми. Ние искаме да даваме решения и да даваме глътка свеж въздух на тези, които жадуват за нея.

  • Обложката на албума изглежда доста интересна. Постапокалиптичен свят, различен тип животни и малко момиченце.

Да, това е едно пророчество, предадено от пророка Влайчо на майка ми преди много години, според което когато всички хищници заживеят в мир със своите жертви, на земята няма да има граници. Много години носих това в главата си и исках по някакъв начин да го предам на света, а вече всеки един да го тълкува през своята призма на съзнание. Обсъдих идеята за хищниците и детенцето, заедно с нашия дизайнер Ясен Денев и измислихме тази концепция, която да въплъщава идеята на новия свят, който идва след като нищо друго не е останало след нас и действията ни. Защото на края ще останат само нежността, интелекта и красотата. А това момиченце носи промяната, обединявайки силите на природата, за да спаси света или поне това, което е останало от него.

  • Правите малко концерти, но пък добри записи и видеа. Разкажи повече за начина на работа в Metalwings

Правим малко концерти, защото сцените, на които можем да свирим в България са много малко, а за да направим турне навън, са нужни много средства. Затова правим това, в което сме най-добри – хубави албуми и прекрасни видеа. А междувременно работим за деня, в който ще имаме възможността да правим периодично големи международни турнета. Честно казано, не пилеем енергията си просто да свирим където и да е, на всяка цена. Това някак уморява публиката, както и самите музиканти. Ние се целим нависоко и работим всеки ден, за да ставаме все по-добри във всяко едно отношение. Когато времето дойде, ще сме готови да направим своя лъвски скок, но здраво стъпили на земята. Славата и фалшивата популярност могат много бързо да те замаят и да те накарат да разпериш ръце над пропастта, мислейки, че можеш да летиш. Ние проправяме своя път, със съзнанието, че можем да летим, но понеже често са прекършвали крилете ни, много внимателно преценяваме всяка своя крачка, преди да решим, че сме готови да полетим.

Цялото интервю можете да прочетете тук!

Leave a comment